Utöka herrgårdsverksamheten med ett företagslån

Går du i tankarna att kanske vidareutveckla verksamheten på herrgården för att öka intäkterna? Då ska du fundera över möjligheten att ta ett företagslån för att kunna investera i det du behöver för att utöka verksamheten. Läs mer här om hur du kan gå tillväga för att ansöka om ett företagslån.

Fördelar med företagslån

Det kan finnas flera olika anledningar till att du vill låna pengar till verksamheten. Kanske vill du snabbt öka intäkterna för att utgifterna har ökat? Under pandemin upplevde många herrgårdar ett ekonomiskt bakslag som satte käppar i hjulet för såväl expansion som vidareutveckling. Det som är viktigt att komma ihåg är att ett företagslån främst bör användas som en investering för att öka intäkterna. Annars blir företagslånet bara ännu en utgift som kostar mer än det smakar. Fördelarna med företagslån är att du lånar pengar med företaget som säkerhet. Hos Krea.se kan du läsa mer om vad ett företagslån är och hur du går tillväga för att ansöka om ett lån. Krea.se kan även hjälpa dig med flera smidiga förslag på långivare. Genom att fylla i en ansökan på webbplatsen får du kontakt med 30 banker och långivare med endast en kreditupplysning. Du väljer sedan själv i lugn och ro vilket företagslån som passar dig och din verksamhet.

Vidareutveckla herrgården

Det finns mycket du kan utforska när det gäller att utöka verksamheten på herrgården. Med en relaxavdelning kan du till exempel erbjuda gästerna olika behandlingar eller tillhandahålla yogapass. Om du redan har satsat på konferensverksamhet kan du fundera över hur du kan erbjuda spännande aktiviteter under vistelsen på herrgården. Fiske, ridning och hiking är bara några av alla vinklar du skulle kunna överväga för att öka tillströmningen av gäster. Du kan även använda ett företagslån till att investera i jordbruksmaskiner som ökar herrgårdens intäkter. Det viktigaste är naturligtvis att du ser till att få bra lånevillkor och även här kan krea.se bistå med kompetent rådgivning.

Lånebelopp

Hur mycket du får låna beror helt enkelt på herrgårdens omsättning. De flesta långivare räknar med att du kan låna cirka 10 % av din årliga omsättning. Din ansökan kommer att behandlas efter dina unika förutsättningar som företagare men det är bra att komma ihåg att det aldrig lönar sig att låna pengar om du inte tänker investera i företaget. Hur stor räntan blir när det gäller återbetalning beror på lånesumman, löptiden och din kreditvärdighet. Genom att samarbeta med Krea kan du hitta marknadens bästa erbjudande och dessutom få ett snabbt svar, Den som snabbt vill komma i kontakt med Krea kan använda sig av chattfunktionen på hemsidan där kundtjänstmedarbetare ser till att svara på dina frågor. En ansökan om företagslån tar bara några minuter och redan nästa dag får du förslag på långivare, möjliga lånebelopp och räntesatser. Du kan också välja att se ditt företags låneutrymme, vilket kan vara intressant för att ta ställning till vilken typ av vidareutveckling du kan satsa på. Du får svar omgående och svaret baseras inte på någon kreditupplysning utan på dina egna uppgifter.

Author

root@localhost.localhost