Herrgårdsweekend

Tanken att spendera en weekend på en herrgård har ett romantiskt och avkopplande skimmer över sig. Fin miljö, trevlig personal, god mat och dryck, omgivningar man vill strosa länge i och kanske har såväl herrgård som omgivningar en spännande historia att bjuda på.

Hennickehammars herrgård

I vackra omgivningar bjuder värmländska Hennickehammars herrgård in dig och ditt sällskap till avkoppling och njutning. Oavsett om ni bokar en getaway eller vill arrangera en släktmiddag eller bröllop så står herrgården redo att göra just er vistelse till precis det ni söker. Herrgården dateras till 1700-talet och erbjuder logirum i olika byggnader där inte ett är det andra likt, en mysig relaxavdelning och ett utmärkt kök. I relaxavdelningen finns både bubbelpool och bastu och självklart kan ni också boka behandlingar och något gott att äta och dricka.

Söderfors herrgård

Invid Dalälven, på gränsen mellan Uppland och Gästrikland, finner ni Söderfors herrgård med anor från 1600- och 1700-talen. I de personligt inredda rummen sover ni gott för att sedan njuta av frukost i den vackra restaurangen innan en dag fylld med frisk luft tar vid. Herrgårdens relaxavdelning erbjuder bastu, gym och solarium.

Nedre Dalälven bjuder in till mängder av aktiviteter året om. Kanske vill ni ta en paddeltur eller ett dopp, vandra längs älven och njuta av djurlivet, fiska, plocka svamp eller rida. Oavsett vad ni är intresserade av hjälper gärna herrgårdens personal till med bokning eller rätt kontakt. Nedre Dalälven ingår i UNESCOs biosfärprogram.

Krägga herrgård

På Mälarens strand, fyrtiofem minuter med bil från Stockholm city, bjuder Krägga in till en härligt avkopplande weekend. Här finns ombonade logirum, en mysig restaurang, en storslagen eventlokal, sjöspa, strandpromenad och Kräggas egen Champagne. Sjöspat har en pool på bryggan, en vedeldad sjöbastu och relaxavdelning. Den som under ett bastubad vill få en extra kick öppnar luckan i golvet och hoppar rakt ned i Mälarens klara vatten!

Kräggas historia tog sin början på 1300-talet då riddare Birger Ulfsson ägde gården. Dagens herrgårdsbyggnad har inga spår från den tiden utan uppfördes istället år 1830 som en brudgåva. Sedan dess har flertalet familjer bott i herrgården innan den på 1980-talet gjordes om till mötesherrgård.

Ronnums herrgård

Herrgården är belägen mellan Vänersborg och Trollhättan och stoltserar med anor från 1300-talet. Här har kändisar som Stellan Skarsgård och Nicole Kidman övernattat och bor du i någon av sviterna som de bodde i har du egen bastu. God och vällagad mat, utmärkt service, trivsamma rum och natursköna omgivningar är bara en del av vad som väntar.

Herrgården är belägen invid Göta älv och under en välgörande promenad i den fina naturen på Vargön kan du se lämningar av en medeltida kyrka och ett gravfält med stensättningar vilka visar på att människor bott här redan under järnåldern. På herrgården kan du sedan spela boule och njuta av ett bubbel- eller bastubad.

Vandringspaket på herrgård

februari 25, 2022