Herrgård i Kramfors till priset för en etta i Stockholm

Priserna för bostäder i Stockholm ökar varje år och visst kan det kännas märkligt att en etta i Stockholm renderar i samma pris som en hel herrgård i Kramfors?

Wäija herrgård

700 kvadratmeter herrgård med 17 rum, salonger, bibliotek och vackra inredningsdetaljer väntar den som blir ny ägare till Wäija herrgård i Kramfors. Herrgården är en av få byggnader av denna stil som finns bevarade och som minner om träpatronernas tid i Ådalen. Herrgården uppfördes tidigare men fick sin nuvarande stil, det klassicistiska utseendet, av industriman John Ekman i början av 1900-talet. Ekman vinnlade sig om att skapa en vacker byggnad med glasveranda, öppna spisar, tak- och väggmålningar och många andra personliga och unika detaljer. Ekman var också en konstsamlare av stora mått och var en välkänd profil på orten. Ofta kom han ridande på sin häst och hälsade på alla och envar. På herrgårdens domäner finns också en trädgårdsmästarbostad vilken också är möjlig att bo i samt lusthus och stall.

Idag är det ett företag verksamt inom daglig verksamhet som äger herrgården. Dessförinnan hade den Stockholmsbaserade vinimportören Bertil Colliander detta som jaktstuga.

Din egen unika herrgård

oktober 15, 2021

Drömmen om herrgårdslivet

december 13, 2021