Drömmen om herrgårdslivet

Vi har sett det på TV och läst om det i tidningar – herrgårdslivet. Vi imponeras av människor som sadlat om, köpt en herrgård och skapat sig sitt drömliv i anrik miljö och storslagen natur. Allt som oftast finns det herrgårdar av varierande storlek och standard till salu. Ibland säljs de omgående, ibland ligger de ute i flera år.

Älviksholms herrgård

Herrgården är just nu till salu och som köpare får du en bostad med mängder av sägner och historier tillsammans med fina inredningsdetaljer såsom fasta bokhyllor och skåp, franska dubbeldörrar och öppna spisar. På 1930-talet besöktes herrgården ofta av Stockholmssociteten, bland andra Ernst Rolf sägs ha varit på besök. Långt innan de fashionabla storstadsmänniskorna hittade hit bodde munkar på herrgården. Det sägs att munkarna lät gräva sig en underjordisk gång för att kunna ta sig till nunnorna som bodde på andra sidan vattnet. En annan sägen berättar att kung Karl XII övernattat på herrgården. Vad som är sant och vad som är påhitt får du som ny ägare botanisera i.

Herrgården är belägen på en halvö och har en vacker park med ädelträd, ek, bokträd och askträd – många så gamla som sexhundra år. Rhododendronbuskar, grusplan, syrener, vinbärsbuskar och växthus, badstrand och sommarviste – det är mycket som lockar!

Herrgårdsweekend med golf

januari 7, 2022