Herrgårdsweekend med golf

Golf är för många förknippat med lyx. En trevlig dag på banan avrundas gärna med en god middag och sköna sängar i ombonad miljö och det finns gott om alternativ runt om vårt avlånga land – från norr till söder, öst till väst.

Dufweholms herrgård

Herrgården är belägen i Katrineholm i Sörmland och har Jättorps golfbana som närmaste golfanläggning, en körsträcka om cirka femton minuter. Inom trettio minuter nås även golfanläggningarna i Flen och Vingåker.

Herrgården är belägen i vackra omgivningar och bjuder in till ett litet spa i den gamla kuskbostaden. Rosenbadet har en gemensam bastu med sjöutsikt, innebad och relaxavdelning samt ett utebad vid terassen mot sjön. I övrigt finns här historiska salonger, en unik champagnekällare, museer och samlingar och en hundra år gammal lanthandel som än idag är butik. Genom åren har herrgården haft 22 ägare varför det finns gott om historier att berätta – vad sägs om otrohet, släktfejder och missväxt?! Herrgården har också besökts av en mängd celebriteter genom åren och såväl Anders Zorn som Albert Engström har suttit och målat i det lilla lusthuset.

Vid sidan av golf och upplevelser på hotellet finns här massor att se och göra i närområdet, bland annat kan du besöka Rejmyre glasbruk, Julita och Sveriges lantbruksmuseum och VRÅ stenåldersby.

Körunda

Omkring en halvtimmes bilresa från Stockholm city når du lugnet. Mellan Körunda hotell och närmaste tee är det promenadavstånd varför du som golfare här har unika möjligheter till såväl aktivitet som avkoppling. Du kan parkera bilen och låta den stå till dess du ska checka ut och resa hem. Banan har tre långhålsslingor, alla med natursköna omgivningar.

Vid sidan av golf bjuder Körunda in till fina omgivningar med såväl sjö som skog, ett utmärkt kök och en härlig relaxavdelning. Relaxavdelningen har jaccuzzi, ång- och varmbastu, minigym och isdusch.

Drömmen om herrgårdslivet

december 13, 2021

Vandringspaket på herrgård

februari 25, 2022