Klipp herrgårdens gräsmattor med robotgräsklippare

Att sköta om en herrgård tar mycket tid i anspråk och det finns en hel del som behöver göras både invändigt och utvändigt. Här kan den tekniska utvecklingen vara till stor hjälp för herrgårdens trädgårdsmästare som med hjälp av robotgräsklippare kan få mer tid över till andra områden som rosenträdgårdar, drivhus och frilandsodlingar. Läs mer här.

Fördelar med robotgräsklippare

Det finns en hel del fördelar med att skaffa en robotgräsklippare till herrgårdens många gräsmattor, inte minst med tanke på att trädgårdsmästaren och hans lärlingar kan spendera sin tid i rabatter och odlingar istället. Det finns ett stort utbud av både robotgräsklippare och begränsningskablar på https://www.rembutiken.se/tradgard/robotgrasklippare/begransningskabel/ där en herrgård till exempel bör satsa på en premiumkabel med minst 1000 meters räckvidd. Den typ av kablar som finns i sortimentet på https://www.rembutiken.se/tradgard/robotgrasklippare/begransningskabel/ kallas även för slingkablar eller signalkablar. Kabeln är helt enkelt till för att visa robotgräsklipparen var den ska klippa. Den som vill veta mer om signalkablar kan besöka https://www.rembutiken.se/tradgard/robotgrasklippare/begransningskabel/ för mer information. En stor fördel med robotgräsklipparen är också att den klipper så fint att den inte lämnar några gräsrester efter sig. Trädgårdsmästaren behöver med andra ord inte lägga ner timmar på att kratta efter gräsklippningen. Robotgräsklipparen sköter sig själv och det enda du egentligen behöver göra är att se till att det inte finns något som begränsar dess framfart.

Vackra trädgårdar och gröna gräsmattor

Herrgårdar är kända för sina vackra trädgårdar och gröna gräsmattor där gräset alltid är välklippt. Det är dock resultatet av en rejäl arbetsinsats som ofta innebär stora maskiner som för en hel del oväsen och kostar pengar i form av drivmedel. Med en robotgräsklippare kan trädgårdsmästaren vila öronen och tänka på annat. Klipparen är dessutom miljövänlig med minimal energiförbrukning i jämförelse med till exempel en åkgräsklippare eller en vanlig gräsklippare som du måste gå runt med. Eftersom grönytorna kring en herrgård brukar vara stora kan det vara bra att satsa på fler än en robotgräsklippare. Nackdelen med den här typen av gräsklippare är att en kvalitetsmaskin kostar en rejäl slant. En herrgård kan dock spara pengar på att investera i den här typen av maskiner eftersom tid som sparas in kan fördelas på andra områden.

Drivhus och frilandsodlingar

Eftersom många herrgårdar byggdes under 1700- och 1800-talet hämtades mycket av inspirationen från de stora viktorianska trädgårdsodlingarna i England. Detta resulterade i stora växthus med både kallbänkar och varmbänkar samt väl tilltagna frilandsodlingar. Mycket av detta finns fortfarande kvar och behöver skötas om. Många herrgårdar är självförsörjande när det gäller potatis, kål, jordgubbar och en hel del annat. Köksträdgården brukar vara väl tilltagen och förse hushållet med allt som kan tänkas behövas. Det finns med andra ord många andra områden där trädgårdsmästarens insatser behövs bättre än att spendera flera timmar i veckan på en åkgräsklippare. Dagens moderna herrgårdar består dessutom ofta av tillhörande marker där det odlas spannmål och mycket annat. Att utnyttja teknisk utveckling och nya uppfinningar är ett välkommet inslag i de flesta godsägares liv där det kan vara svårt att få ihop vardagsbestyren.

Author

root@localhost.localhost