Gör om herrgårdens trädgård

De flesta herrgårdar har en sak gemensamt, nämligen att många av dem har väldigt stora trädgårdar. Att ta hand om herrgårdens trädgård är minst lika viktigt som att ta hand om byggnaderna i sig. Det är nämligen trädgården som ramar in byggnaderna på gården och som bidrar till att hela herrgårdsmiljön ser fin och fräsch ut.

Piffa upp trädgården – ta bort ogräs

Att ständigt hålla efter ogräs är en viktig del för att hålla herrgårdens trädgård i fint skick. Ogräs har en förmåga att växa till sig ordentligt just där man inte vill att det ska växa. Att hålla grusgången fri från ogräs kan vara ett gissel, men med rätt trädgårdsredskap och tillbehör går det bättre. Bra trädgårdsredskap är sådana som inte kräver att man anstränger sig så mycket för att få upp ogräset. Redskap som är speciellt tillverkade för att få bort ogräs är därför värda att satsa på så att det blir lättare att hålla efter det.

Så blir trädgården mer exklusiv

En herrgårds trädgård är på många sätt väldigt lik en slottsträdgård på så vis att byggnaderna är stora och pampiga och trädgården förväntas därför följa i samma stil. En herrgård bör med andra ord också vara pampig för att matcha byggnaderna, vilket går att åstadkomma på en mängd olika sätt. Ett sätt är dock att rama in kanterna i trädgården med kantsten runt rabatter eller längs med grusplanen. Det gör att trädgården får ett mer strukturerat och exklusivt utseende. Kantsten finns i en mängd olika varianter och passar därför för en mängd olika ändamål. Varför inte rama in träd, buskar, rabatter och grusplaner med kantsten så att man framhäver detaljerna i trädgården på ett vackert sätt?

För att få till den där exklusiva stilen i trädgården kan man även härma slottsträdgårdarna på olika sätt. Gemensamt för många slottsträdgårdar är att de oftast har statyer som pryder trädgården samt en och annan fontän. Idag finns det en mängd stiliga fontäner och statyer som ser dyra och exklusiva ut, men som är tillverkade av billig plast. Försök att välja de som, trots sitt pris, ger ett exklusivt intryck eller håll dig till de som kostar lite mer och som även ser dyra ut.

Plantera rosor

En pampig trädgård måste ha rosor. Plantera därför gärna rosor i mängder för att skapa en trädgård som ger ett exklusivt intryck. Rosorna kan växa som vilda buskar eller knytas upp på bågar eller ställningar. Plantera även gärna doftande blommor. Jasmin, pioner, syren och hyacinter sprider starka dofter som lockar till sig pollinerande insekter. Att få vistas i en väldoftande trädgård är även något som gör under för livskvaliteten och att kunna plocka med sig några väldoftande blommor in är för många mycket uppskattat.

Author

root@localhost.localhost