Underhålla dina herrgårdsägor – smarta investeringar

Är du äntligen redo att börja leva det efterlängtade herrgårdslivet på landet? Då är det också hög tid att komma igång med all planering av underhåll och skötsel. Det är många moment som du behöver underhålla regelbundet.

Här får du en guide till hur du sköter om en stor herrgård, men även tips på investeringar som gör underhållet betydligt smidigare.

Köp begagnade maskiner

Det är inte billigt att bo och leva på en herrgård, men du kan med rätt knep få ner kostnaderna redan från start. För ett praktiskt underhåll av tomt, mark och terräng i anslutning till herrgården behöver du anläggningsmaskiner. Istället för att köpa nytt kan du investera i begagnade maskiner som du budar på direkt online. Begagnade maskiner som säljs på professionella handelsplattformar är noggrant kontrollerade och i utmärkt skick. Du kan exempelvis köpa begagnade grävmaskiner eller traktorer som du använder för att sköta alla dina ägor. Då får du kontroll över din egen herrgård och slipper anlita externa firmor.

Genomtänkt tomt och markyta

Blomster och växter i oändlighet är vackert att se på under blomningen, men det är också ett krävande jobb. Har du inte tillräckligt mycket gröna fingrar till att sköta om en fullskalig trädgård bör du välja enklare plantering. Anlita en erfaren trädgårdsmästare som kan ge dig tips på enkla växter och blommor som är lättskötta.

Author

root@localhost.localhost