Vandringspaket på herrgård

De allra flesta hotell, herrgårdar och slott som erbjuder övernattning erbjuder också aktiviteter av olika slag. På senare tid har vandring blivit om möjligt än mer populärt än tidigare varför många också erbjuder vandringspaket. Vandringspaket med extra lyx för den som inte lockas av campinglivet.

Sundbyholms slott

Här får du det bästa av två världar – vandring på dagen och ombonad lyx på kvällen. Beläget i Eskilstuna erbjuder Sundbyholms slott både kortare promenader och längre vandringsturer vilka, oftast, tar dig längs Mälarens strand och genom pampig bokskog. I skogarna finns rådjur, vildsvin, hjort, älg och räv men för att få syn på dem krävs att vandringen sker under tystnad och försiktighet. Slottet lånar ut en ryggsäck med kikare som ger dig möjlighet att spana på alla fåglar vilka oftast är lättast att se då du tar dig upp i naturreservatets fågeltorn.

Bara femton minuter från hotellet finner du Sigurdsristningen, den största hällristningen i Sörmland. Ristningen är tusen år gammal och bygger på samma saga som ”Sagan om ringen”. För den som önskar erbjuder hotellet guidade vandringspaket om två nätter men du kan självklart göra din egen vandring och då nöja dig med en natt om du föredrar. Vill du vandra en längre sträcka väljer du Gyllenhielmska vandringsleden vilket är namngiven efter riksamiral Carl Carlsson Gyllenhielm som var slottets förste ägare.

Som nämnt får du låna en ryggsäck av hotellet och den packas med matsäck, picknickfilt, karta, kikare, regnponcho och informationsblad. Det ska vara enkelt att vandra!

Ulvsby herrgård

Efter en lång dags vandring genom Värmlandsskogarna är det en njutning för både kropp och själ att slå sig ned i hotellets matsal för en välsmakande middag. Hotellet är beläget i Sunne och skulle du inte komma med bil utan tar tåget till Sunne station ser hotellet till att plocka upp dig.

I hotellets omgivningar ges möjlighet till såväl långa som korta vandringsturer längs anlagda vandringsleder, på stigar, över berg och genom urskog. Skulle vandringsleden börja en bit från hotellet, och du inte har bil, kör hotellet dig. Ta med din egen ryggsäck och termos så fyller hotellet den med smörgåspaket och god dryck. För en längre tur packas en mer rejäl matsäck.

I Sunne har man etablerat en ny tradition vilket är en vandringsvecka varje år i maj. Då vandrar du i en grupp vilken vägleds av en lokal guide som berättar om platserna ni passerar och besöker.

Herrgårdsweekend med golf

januari 7, 2022

Herrgårdsweekend

mars 3, 2022